نشانی مجله: تهران، خیابان ولیعصر، ابتدای بزرگراه نیایش، بیمارستان قلب شهید رجایی- ساختمان انجمن های علمی، طبقه دوم، انجمن علمی پرستاری قلب و عروق ایران
1- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران 2- مرکز تحقیقات مراقبتهای پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران 3- گروه قلب، مرکز قلب تهران، پژوهشکده بیماریهای قلب وعروق، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران 4- گروه پرستاری مراقبت ویژه و مدیریت پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، گروه پرستاری مراقبتهای ویژه و مدیریت دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، e-navab@sina.tums.ac.ir
چکیده: (4186 مشاهده)
خلاصه هدف. مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی تداخلات غذایی و رژیم حاوی ویتامین k در بیماران مصرف کننده وارفارین از دیدگاه مراقبتی انجام شد. زمینه.وارفارین یکی از پرکاربردترین داروهای ضد انعقاد خوراکی است. یکی از نگرانیهای معمول در مصرف وارفارین، تداخلات غذایی آن است که به طور عمده به علت ویتامین k رخ میدهد. پرستار به عنوان اولین فرد حرفهای در مسیر درمانی مراقبتی و مسئول اصلی آموزش به بیمار میتواند نقش مهمی در کاهش این تداخلات غذایی که چالشی برای بیماران است داشته باشد. روش کار: مطالعه مروری حاضر در سال 1400-1399 با جستوجوی کتابخانهای و جستوجو در پایگاههای اطلاعاتی PubMed ،ChochraneLibrary ،Webof Science ،Scopus ،Up-to-date ،OVID،CINAHL، Magiran وSID با کلیدواژهای فارسی وارفارین، تداخلات غذایی، رژیم ویتامین K، آموزش به بیمار، و پرستار، و معادل انگلیسی آنها برای یافتن مقالاتی که در بازه زمانی 1999 تا 2021 منتشر شده بودند انجام شد. از مجموع 30 مقاله یافتشده، پس از بررسی براساس معیارهای ورود و کیفیت مطالعات، 8 مقاله وارد مرور متون شد. یافته ها. مقدار دریافت ویتامین K در رژیم غذایی باید ثابت نگه داشته شود. این میزان، 90 تا120 میکروگرم در روز است. بیماران باید در مورد ویتامین K و مواد غذایی مختلف و مکملها به طور مناسب و پیوسته آموزش ببینند. در این زمینه، نقش پرستار به عنوان یکی از ارکان آموزش به بیمار بسیار مهم و اساسی است. نتیجه گیری. با توجه به نقش پرستار در آموزش به این بیماران توصیه میشود این آموزش در مورد تداخلات غذایی با استفاده از منابع معتبر و روزآمد جهانی باشد که با روشهایی مثل تهیه راهنمای بالینی، ساخت فیلم و طراحی اپلیکیشن و گنجاندن جداول میزان ویتامین K موجود در مواد غذایی امکانپذیر است.
Javadinejad M, Bahramnezhad F, Navid H, Gheiasi S F, Navab E. What nurses need to know about interactions of diet containing vitamin K with warfarin: A review study. پرستاری قلب و عروق 2021; 10 (1) :150-157 URL: http://journal.icns.org.ir/article-1-721-fa.html
جوادی نژاد محمد، بهرام نژاد فاطمه، نوید حسین، غیاثی فاطمه، نواب الهام. آنچه پرستاران باید درباره تداخلات رژیم غذایی حاوی ویتامین K و وارفارین بدانند: یک مطالعه مروری. نشریه پرستاری قلب و عروق. 1400; 10 (1) :150-157