انجمن علمی پرستاران قلب ایران- آرشیو اخبار علمی
تأثیر گوش‌بند بر کیفیت خواب بیماران مبتلا به سندرم کرونری حاد

حذف تصاویر و رنگ‌ها

تأثیر گوش‌بند بر کیفیت خواب بیماران مبتلا به سندرم کرونری حاد

نویسندگان: فاطمه نیسه ، محمد دانشمندی *، مهدی صادقی شرمه و عباس عبادی

چکیده

  اهداف : خواب یکی از نیازهای اساسی انسان است و محرومیت از خواب اثرات سوء متعددی بر جسم و روان انسان می­گذارد. با توجه به کاهش کیفیت خواب در بیماران سندرم حاد کرونری، این مطالعه با هدف ” بررسی تأثیر گوش­بند بر کیفیت خواب بیماران ” انجام گرفت.

  روش­ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی دو گروهی شاهددار، شصت بیمار سندرم کرونری حاد در بخش­های مراقبت ویژه قلب بیمارستان بقیه­ا... (عج) شهر تهران در سال 1389 ب ه روش مبتنی بر هدف انتخاب و با روش تخصیص تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد توزیع شدند. در گروه آزمون، از شب دوم بستری، هر شب مداخله گوش­بند انجام گرفت و با استفاده از پرسش­نامه­ی کیفیت خواب پیترزبرگ، کیفیت خواب بیماران در طول بستری و در پایان مدت بستری مورد ارزش­یابی قرار گرفت. سپس داده­ها با آزمون تی زوج شده، تی مستقل و ضریب همبستگی اسپیرمن و پیرسون و نرم افزار SPSS19 تجزیه و تحلیل شد.

  یافته­ها: نمره­ی کل کیفیت خواب در گروه آزمون، پس از مداخله (1/2 ± 3/6) نسبت به قبل از مداخله (3/6 ± 3/10) کاهش معنی­داری یافت (001/0 p< ). همچنین نمره­ی کل کیفیت خواب پس از مداخله در گروه آزمون (1/2 ± 3/6) در مقایسه با نمره­ی کل کیفیت خواب کسب شده در گروه شاهد (9/1 ± 4/8) تفاوت معنی­داری داشت (001/0 p< ).

  نتیجه­گیری: استفاده از گوش­بند به عنوان یک روش اقتصادی و بدون عارضه می­تواند موجب بهبود کیفیت خواب بیماران سندرم کرونری حاد در بخش مراقبت ویژه قلبی شود و به عنوان روشی جای­گزین به جای استفاده از درمان دارویی به کار رود.

 

واژه‌های کلیدیبخش مراقبت ویژه قلبی؛ سندرم کرونری حاد؛ کیفیت خواب؛ گوش بند،

نشانی مطلب در وبگاه انجمن علمی پرستاران قلب ایران:
http://icns.org.ir/find-1.115.36.fa.html
برگشت به اصل مطلب