|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
4 نتیجه برای بیماریهای قلبیعروقی
سیده سعیده موسوی، مریم کشاورز، دوره 7، شماره 1 - ( 3-1397 )
چکیده
خلاصه
هدف. این مقاله به مرور مطالعات مربوط به اختلالات فشار خون حاملگی به عنوان عامل خطر بروز بیماریهای قلبیعروقی میپردازد.
زمینه. بیماریهای قلبیعروقی به عنوان یکی از مهمترین علل مرگ محسوب میشود. توجه به عوامل خطر بروز بیماریهای قلبیعروقی اهمیت زیادی در کاهش موارد مرگ، بهبود شاخصهای بهداشتی و کاهش هزینههای درمان و مراقبت دارد. طی سالهای اخیر اختلالات فشار خون حاملگی به عنوان عامل خطر بروز بیماریهای قلبیعروقی در سالهای بعدی زندگی مطرح گردیده است.
روش کار. این مطالعه از نوع مروری بود و با جستجو در پایگاههای دادهای PubMed، Scopus و Springer صورت گرفت. مقالاتی که در بازه زمانی 2016 تا 2019 چاپ شدهاند با شرط در دسترس بودن متن کامل مقاله وارد مطالعه شدند. کلیدواژههای جستجو در این مطالعه شامل hypertensive disorder of pregnancy AND cardiovascular disease AND risk AND screening بود. در ابتدا، تعداد 223 مقاله یافت شد که با حذف موارد تکراری و مقالات به زبانهای غیر انگلیسی، و در نظر گرفتن وجود کلیدواژهها در عنوان، تعداد مقالات به 17 مورد کاهش یافت و با متن مقالات، تعداد 10 مقاله مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.
یافته ها. بروز بیماریهای قلبیعروقی در زنان با سابقه اختلالات فشارخون حاملگی در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. اینکه آیا وجود عوامل خطر بروز بیماریهای قلبیعروقی قبل از حاملگی به بروز اختلالات فشار خون حاملگی و نهایتا بروز پرفشاری خون در سالهای بعد منجر میگردد و یا ابتلای به اختلالات فشار خون حاملگی زمینهساز بروز بیماریهای قلبیعروقی در آینده است در مطالعات متعددی مورد بحث قرار گرفته است و هنوز محل پرسش است.
نتیجه گیری. حاملگی به عنوان آزمون استرسی در نظر گرفته شده است که از اختلالات قلبیعروقی پردهبرداری میکند، بنابراین باید نسبت به گرفتن سابقه اختلالات فشارخون حاملگی در فهرست عوامل خطر بروز بیماریهای قلبیعروقی در سالهای بعد از زایمان اقدام کرد و کنترل سالانه فشار خون، بررسی عملکرد کلیوی، اصلاح شیوه زندگی و کنترل عوامل خطر را در این گروه از زنان مورد توجه قرار داد.
رضا رنجبران، مهناز علیاکبری دهکردی، مجید صفارینیا، احمد علیپور، دوره 8، شماره 1 - ( 1-1398 )
چکیده
خلاصه
هدف. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش سبکزندگی ارتقاءدهنده سلامت بر سرزندگی، بهزیستی روانشناختی و فشار خون زنان مبتلا به بیماریهای قلبیعروقی انجام شد.
زمینه. زنان مبتلا به بیماریهای قلبیعروقی دارای مشکلات فراوانی در زمینه سلامت جسمی و روانی هستند و یکی از روشهای موثر در این زمینه روش آموزش سبکزندگی ارتقاءدهنده سلامت است.
روش کار. مطالعه حاضر از نوع نیمهتجربی با طرح پیشآزمون-پسآزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش، زنان مبتلا به بیماریهای قلبیعروقی مراجعهکننده به مرکز آموزشی تحقیقاتی درمانی قلب و عروق شهید رجایی تهران در سال 1398 بودند. نمونه پژوهش 40 نفر بودند که با روش نمونهگیری هدفمند انتخاب و با روش تصادفی در دو گروه مساوی قرار گرفتند. گروه آزمون 8 جلسه 70 دقیقهای (هفتهای یک جلسه) تحت آموزش سبکزندگی ارتقاءدهنده قرار گرفت و گروه کنترل در لیست انتظار برای آموزش قرار گرفت. دادهها با پرسشنامههای سرزندگی و بهزیستی روانشناختی و دستگاه سنجش فشار خون جمعآوری و با آزمونهای کایدو، تی مستقل، اندازهگیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در نرمافزار SPSS نسخه 19 تحلیل شدند.
یافتهها. نتایج نشان داد که بین گروههای آزمون و کنترل در مرحله پیشآزمون از نظر سرزندگی، بهزیستی روانشناختی و فشار خون تفاوت معنیداری وجود نداشت، اما در مراحل پسآزمون و پیگیری، از نظر هر سه متغیر سرزندگی، بهزیستی روانشناختی و فشار خون، تفاوت معنیدار آماری بین دو گروه مشاهده شد. به عبارت دیگر، روش آموزش سبکزندگی ارتقاءدهنده سلامت باعث افزایش سرزندگی و بهزیستی روانشناختی و کاهش فشار خون زنان مبتلا به بیماریهای قلبیعروقی شد و نتایج درمان در مرحله پیگیری حفظ شد.
نتیجهگیری. روش آموزش سبکزندگی ارتقاءدهنده سلامت باعث بهبود سرزندگی، بهزیستی روانشناختی و فشار خون زنان مبتلا به بیماریهای قلبیعروقی شد. توصیه میگردد درمانگران و متخصصان سلامت از روش آموزش سبکزندگی ارتقاءدهنده سلامت در کنار سایر روشهای آموزشی و درمانی برای بهبود ویژگیهای مرتبط با سلامت استفاده کنند.
فرزانه مهرورز، شیوا خالق پرست، دوره 8، شماره 1 - ( 1-1398 )
چکیده
خلاصه
هدف. این مطالعه با هدف مرور مطالعات مربوط به عوامل موثر بر ایجاد آرتریواسکلروز انجام شد.
زمینه. منشاء پیدایش آرتریواسکلروز یا تصلب شرایین، که منجر به بروز بیماریهای قلبی عروقی میشود، بسیار پیچیده است. عوامل درگیر در بیماری آرتریواسکلروز شامل عوامل همودینامیک، ترومبوتیک، کربوهیدرات، لیپید، و تغییرات متابولیک و خواص ذاتی جدار عروق هستند. این عوامل فیزیولوژی و بیوشیمیایی در نهایت منجر به پیدایش علایم بالینی در بیمار میشوند. همچنین، عوامل محیطی مانند استعمال سیگار و تغییر سبک زندگی به این عوامل دامن میزنند. پیشرفت بیماری آرتریواسکلروز و افزایش شدت آن نه تنها به وجود این عوامل خطر، بلکه به تداوم آنها در طول زمان نیز وابسته است.
روش کار. در این مطالعه مروری، مقالات منتشرشده طی سالهای 1998 تا 2018 که به گزارش عوامل موثر بر ایجاد آرتریواسکلروز پرداختهاند مورد بررسی قرار گرفتند. جستجوی مقالات از طریق پایگاههای دادهای شامل Science Direct، PubMed،Cochrane ،Medline ،SID ،Scopus ،CINAHL ،OVID ،Iran Doc و Magiran با جستجوی کلیدواژه های آرتریواسکلروز، بیماریهای قلبیعروقی و معادلهای انگلیسی آنها انجام شد. در مجموع، 30 مقاله انگلیسی با کلیدواژه های مذکور یافت شد که 15 مورد آن مطابق با هدف پژوهشی انتخاب شدند.
یافته ها. مرور متون نشان داد تاکنون پیشرفتهای قابل ملاحظه ای در شناخت عوامل موثر بر ایجاد آرتریواسکلروز صورت گرفته است. علاوه بر عواملی مانند سن، جنس، پرفشاری خون، سیگار، افزایش سطح LDL و کاهش میزان HDL کلسترول، که در ایجاد آرتریواسکلروز تاثیرگذار هستند، عوامل متابولیکی (اختلال در گلوکز)، عوامل ترومبوژنیک و هموستاتیک مانند فیبرینوژن و فاکتورهای التهابی نیز در پیدایش بیماری قلبیعروقی نقش دارند. علیرغم تحقیقات متعدد، موارد مرگ ناشی از بیماریهای قلبیعروقی همچنان در صدر آمار سازمان بهداشت جهانی قرار دارد و تحقیق درباره راههای پیشگیری و کنترل آن همچنان ادامه دارد.
نتیجه گیری. با توجه به آمار بالای موارد مرگ ناشی از بیماریهای قلبیعروقی، ضروری است علاوه بر شناخت عوامل خطر بیماری آرتریواسکلروز، آموزش همگانی در سطوح مختلف جهت آگاهی و تغییر اساسی در شیوه زندگی و آموزش خودمراقبتی به بیماران نیز مورد توجه قرار گیرند.
محمد منتصری، فاطمه بهرام نژاد، دوره 12، شماره 1 - ( 1-1402 )
چکیده
خلاصه
هدف. پژوهش حاضر با هدف شناسایی نقش آلبومین در نارسایی قلبی صورت گرفت.
زمینه. نارسایی قلبی یک سندرم بالینی پیچیده است که سالانه افراد زیادی را در سراسر جهان درگیر می کند و مرگ و میر ناشی از آن حتی از بسیاری از سرطان ها بیشتر است. شناسایی عوامل خطر سنتی هر چند در پیشگیری اولیه کمک کننده بوده است، اما مرگ و میر ناشی از این بیماری هنوز در حال افزایش است. آلبومین سرم فراوان ترین پروتئین خون انسان و عامل اصلی حفظ فشار اسمزی است که تولید آن در افراد مبتلا به نارسایی قلبی به دلایل مختلف، از جمله ادم دیواره روده و احتقان کبدی کاهش مییابد. هایپوآلبومینمی یک یافته شایع در بیماران نارسایی قلبی است و در دهه اخیر مطالعات گستردهای در ارتباط با نقش آن به عنوان پیش بینی کننده شروع و پیش آگهی دهنده پیامد نارسایی قلبی انجام شده است. در سالهای اخیر مطالعات محدودی نیز درباره نقش درمانی آلبومین تزریقی در افراد مبتلا به نارسایی قلبی انجام شده است.
روش کار. مرور روایتی حاضر در سال 1402 انجام شد. بدین منظور پایگاه های داده ای شامل Web of Science، Scopus، PubMed، MagIran، و SID با کلید واژه های آلبومین، هایپوآلبومینمی، هایپوپروتئینمی، نارسایی قلبی، نارسایی دیاستولیک ، نارسایی سیستولیک، بیماری های قلبی عروقی، و معادل انگلیسی آنها بدون محدودیت زمانی جست وجو شدند و در مجموع 30 مقاله وارد مطالعه شدند.
یافتهها. هایپوآلبومینمی یک یافته معمول در افراد مبتلا به نارسایی قلبی است و از جمله علل اصلی آن در نارسایی قلبی میتوان به ادم دیواره روده، احتقان کبدی، سیروز احتقانی، سوءتغذیه و التهاب اشاره کرد. با توجه به شواهد بالینی و تجربی، هایپوآلبومینمی با احتباس مایع و تشدید ادم ریوی در این بیماران در ارتباط است. هایپوآلبومینمی میتواند به طور مستقل شروع یک نارسایی قلبی جدید را پیش بینی کند و به عنوان یک عامل پیش آگهی دهنده پیامد نارسایی قلبی اندازه گیری شود. استفاده از آلبومین تزریقی یک مداخله معمول برای افراد مبتلا به نارسایی حاد قلبی و هایپوآلبومینمی است. با این وجود، هنوز شواهدی که به طور مستقیم فایده تزریق آلبومین در افراد مبتلا به نارسایی قلبی را نشان دهد وجود ندارد.
نتیجه گیری. آلبومین سرم میتواند به عنوان یک عامل خطر قابل تعدیل و یک عامل پیشآگهی دهنده در افراد مبتلا به نارسایی قلبی اندازه گیری شود، اما ضروری است که مصرف آن محدود به مواردی باشد که اثربخشی آن تایید شده است.
|
|
|
|
|
|