[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
ارسال الکترونیکی مقاله::
برای داوران::
عضویت در انجمن::
تماس با ما::
ابزار های تحقیقات ::
::
تماس با نشریه

AWT IMAGE

صندوق پستی: 1569-14665

تلفاکس: 23922270-021

تلفن: 6-22663165-021

آدرس پایگاه الکترونیکی: http://journal.icns.org.ir

آدرس‌ پست الکترونیکی انجمن: info@icns.org.ir

آدرس پست الکترونیکی نشریه: journal@icns.org.ir

نشانی مجله: تهران، خیابان ولیعصر، ابتدای بزرگراه نیایش، بیمارستان قلب شهید رجایی- ساختمان انجمن های علمی، طبقه دوم، انجمن علمی پرستاری قلب و عروق ایران

AWT IMAGE

صندوق پستی: 1569-14665

تلفاکس: 23922270-021

تلفن: 6-22663165-021

آدرس پایگاه الکترونیکی: http://journal.icns.org.ir

آدرس‌ پست الکترونیکی انجمن: info@icns.org.ir

آدرس پست الکترونیکی نشریه: journal@icns.org.ir

نشانی مجله: تهران، خیابان ولیعصر، ابتدای بزرگراه نیایش، بیمارستان قلب شهید رجایی- ساختمان انجمن های علمی، طبقه دوم، انجمن علمی پرستاری قلب و عروق ایران

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..

AWT IMAGE

:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۶ نتیجه برای مهدوی

فاطمه گلی، شراره ضیغمی محمدی، عالم ایمانی، احمد مهدوی، محمدرضا ترابی، زهرا عباسی ولی کندی،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده

خلاصه

هدف. هدف مطالعه، تعیین شاخص های تن سنجی بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد و ارتباط آنها با برخی عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی بود.

زمینه. بررسی ها نشان می دهد که نه تنها مقدار انتشار بافت چربی در بدن اهمیت دارد، بلکه کیفیت انتشار بافت چربی هم مهم است، زیرا افزایش انتشار بافت چربی عامل خطر بروز بیماری های قلبی-متابولیکی است.

روش کار. در این پژوهش مقطعی با طرح توصیفی همبستگی، ۱۴۰ بیمارمبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد از واحد مراقبت قلبی بیمارستان های شریعتی و شهید رجائی کرج در سال ۱۳۸۸ به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. اطلاعات جمعیت شناختی و سابقه عوامل خطر قلبی عروقی از طریق مصاحبه؛ اطلاعات مربوط به نوع انفارکتوس میوکارد، پارامترهای آزمایشگاهی مانند تری گلیسرید، کلسترول کل، لیپوپروتوئین با دانسیته کم و لیپوپروتوئین با دانسیته بالا و قند خون از پرونده بیمار؛ و شاخص های تن سنجی با کمک ترازوی باسکولی و متر نواری بررسی شدند. اطلاعات توسط نرم افزار آماریSPSSویراست ۱۸ با استفاده از آمار توصیفی، آزمون تی، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل گردید.

یافته ها. سطح تری گلیسرید خون همبستگی مثبت و معناداری با اندازه دور گردن (۰۰۶/۰=p)، اندازه دور کمر (۰۰۱/۰>p)، نسبت دورکمر به قد (۰۰۱/۰>p) و شاخص توده بدنی (۰۰۱/۰>p) داشت. کلسترول خون نیز همبستگی مثبت معنی دار با اندازه دور گردن (۰۰۹/۰=p)، اندازه دور کمر (۰۰۱/۰>p)، نسبت دور کمر به قد (۰۰۳/۰=p) و شاخص توده بدنی (۰۰۱/۰>p) داشت. لیپوپروتئین با دانسیته کم همبستگی مثبت معنی داری با اندازه دور کمر (۰۰۵/۰=p) و نسبت دور کمر به قد (۰۱۴/۰=p) داشت. به علاوه، بین گلوکز با نسبت دور کمر به قد (۰۳۸/۰=p) همبستگی مثبت معنی دار وجود داشت. لیپوپروتئین با دانسیته بالا همبستگی معکوس و معناداری با اندازه دور کمر (۰۰۱/۰>p)  و نسبت دور کمر به قد (۰۰۱/۰>p) داشت.

نتیجه گیری. بیش از نیمی از بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد چاقی مرکزی داشتند. چاقی مرکزی با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی ارتباط داشت. به نظر می رسد تغییر سبک زندگی و کاهش وزن باید در طی برنامه های نوتوانی قلبی در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد دارای اضافه وزن و چاقی جهت کاهش عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی مورد توجه قرار گیرد.


سید مسلم مهدوی شهری، احمدعلی اسدی نوقابی، میترا ذوالفقاری، حمید حقانی،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

خلاصه

هدف. هدف این پژوهش، بررسی دیدگاه پرستاران درباره ملاقات در بخش های مراقبت ویژه قلبی بود.

زمینه. حمایت های اجتماعی شامل حمایت های عاطفی و مادی است که توسط (ملاقات) خانواده و دوستان فراهم می شود و بر بهبود بیماران بستری در بخش های ویژه قلبی موثر می باشد. ملاقات در بخش های ویژه همیشه موضوعی چالش برانگیز بین کارکنان درمانی، بیماران و ملاقات کنندگان بوده است.

روش کار. در این مطالعه توصیفی مقطعی، ۱۴۰ پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه قلب مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از فرم ثبت اطلاعات دموگرافیک و ”پرسشنامه دیدگاه و نگرش در مورد ملاقات در بخش های ویژه“ BAVIQ)) جمع آوری و با نرم افزار آماری SPSSنسخه ۱۹ به روش های توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها. پرستاران عقیده داشتند ملاقات باعث اختلال در انجام مراقبت های پرستاری می شود (۶۵ درصد) و باعث می شود پرستاران وقت بیشتری را صرف دادن اطلاعات به خانواده ها نمایند (۸۲/۸ درصد)، اما درباره تاثیر ملاقات بر بیمار و خانواده اش دیدگاه متفاوتی داشتند. بیشتر پرستاران با اجرای سیاست ملاقات آزاد مخالف بودند (۸۵ درصد).

نتیجه گیری. نتایج مطالعه نشان داد که پرستاران بخش های مراقبت ویژه قلب نسبت به ملاقات دیدگاه مخالفی دارند و این، مانعی اساسی در تغییر برنامه ملاقات در جهت مرتفع ساختن نیازهای عاطفی روانی بیماران و خانواده های شان می باشد.


سيد مسلم مهدوی شهری، سيده فاطمه حقدوست اسکوئی، نورالدین محمدی،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

خلاصه

هدف.این مطالعه به بررسی پایش محیط فیزیکی و اجتماعی بخش مراقبت های ویژه و  چگونگی تاثیر آن بر وضعیت فیزیولوژیک و نیازهای بیمار و خانواده می پردازد.

زمینه. دانش و مهارت در ارائه مراقبت های پرستاری، عوامل اصلی تاثیر گذار بر بهبود بیماران در بخش های ویژه محسوب می شوند. از جمله مهارت های پرستاری در بخش های مراقبت ویژه، پایش های محیطی و ایجاد محیطی دلپذیر با حداقل استرس است. این پایش شامل کنترل نور، صدا، رنگ، منظره، موسیقی و حمایت های اجتماعی می باشد.

روش کار. داده های این مطالعه مروری از طریق جستجوی منابع الکترونیکی و بانک‌های اطلاعاتی و نیز جستجوی دستی منابع کتابخانه ای به دست آمده است. جستجوی مقالات و پژوهش ها با به کار بردن واژه های کلیدی در اینترنت و سایت های مرتبط و استفاده از مجلات علمی پژوهشی انجام شد.

یافته ها. نتایج نشان داد که بهبود محیطی که در آن مراقبت های ویژه ارائه می شود نه تنها بر فرایند بهبودی بیماران، بلکه بر افزایش رضایت کارکنان و خانواده بیماران موثر است. پایش های محیطی با کاهش عوامل تنش زای بخش های مراقبت ویژه در برطرف کردن عوارض بستری در این بخش ها برای بیماران و کاهش فشار و استرس پرسنل کاملا موثر و لازم می باشد.

نتیجه گیری. استفاده از یافته های تحقیقات، بخش مهمی از بهبود کیفیت مراقبت بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه و خانواده آنها را موجب می شود. بخش های مراقبت ویژه پتانسیل تبدیل شدن به بهترین مکان برای بهبود بیماران را دارند، منوط به اینکه در طراحی آنها عناصر کاهنده استرس همچون کاهش صداها، حفظ خلوت و محیط خصوصی، نور با طیف کامل و تلفیق رنگ ها و تکمیل مراقبت ها با حضور خانواده بیمار و دیگر معیار های ضروری در ایجاد محیطی التیام بخش لحاظ شود. 


سید مسلم مهدوی شهری، زهرا خلیلی، علی صدرالهی، بنفشه سعادتی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده

خلاصه

هدف. این پژوهش با هدف تعیین میزان شیوع عوامل خطر بیماری‌ های قلبی عروقی در سالمندان شهر کاشان انجام شد.

زمینه. جمعیت سالمندان ایران به سرعت در حال افزایش است. تخمین زده می‌شود تا ۲۰ سال آینده جمعیت سالمندان ایران به بیش از ۱۰ درصد کل جمعیت کشور برسد. تغییرات فیزیولوژیک و ساختمانی سیستم قلب و عروق در دوره سالمندی با شیوع بیشتر بیماری‌های قلبی عروقی در سالمندان همراه است. بیماری عروق کرونر شایع‌ترین علت مرگ در سالمندان است.

روش کار. مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی مقطعی بود که در سال ۱۳۹۳ انجام شد. نمونه پژوهش، ۵۰۰ نفر از سالمندان بالای ۶۰ سال شهر کاشان بودند. روش نمونه گیری به صورت خوشه ای سهمیه بود که از بین ۱۰ مرکز بهداشتی درمانی شهر کاشان انتخاب شدند. ابزار مطالعه، پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافیک، بیماری‌های زمینه ای و عوامل خطر بیماری‌های قلبی بود. داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSSنسخه‌ ۱۱/۵ و آمار توصیفی تحلیل شدند.

یافته‌ها. این مطالعه نشان داد ۴۷ درصد سالمندان، چاق یا دارای اضافه وزن بودند (میانگین شاخص توده بدنی ۲۷ کیلوگرم بر متر مربع با انحراف معیار ۳/۱۵). همچنین، ۳۸ درصد نمونه ها دارای فشارخون بالا و ۳۰/۴ درصد دچار چربی خون بالا بودند. بیشتر نمونه‌های پژوهش برنامه ورزشی منظم نداشتند و گاهی اوقات ورزش می‌کردند (۶۶/۶ درصد)، و ۱۸/۸ درصد نمونه‌های پژوهش سیگاری بودند.

نتیجه گیری. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که عوامل خطرزای بیماری‌های قلبی عروقی شیوع قابل توجهی در سالمندان کاشان دارد. بنابراین، ارئه آموزش در این زمینه، غربالگری و کنترل عوامل خطر پیشنهاد می‌شود. همچنین، افزایش فعالیت بدنی و کاهش مصرف سیگار توصیه می‌گردد.


سید مسلم مهدوی شهری، علی سلطانی، پیام عباسی، زهرا مرادی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده

هدف. این مطالعه به مرور شواهد و کارآزمایی های بالینی درباره رژیم غذایی برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی می پردازد. زمینه. بیماری های قلبی عروقی به سرعت در حال تبدیل شدن به علت اصلی مرگ در سراسر جهان هستند. بنابراین، شناخت رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی مهم است. روش کار. داده های این مطالعه مروری از طریق جستجوی منابع الکترونیکی و بانک های اطلاعاتی و نیز جستجوی دستی منابع کتابخانه ای به دست آمده است. جستجوی مقالات و پژوهش ها با به کار بردن واژه های کلیدی در اینترنت و سایت های مرتبط و استفاده از مجلات علمی پژوهشی انجام شد. یافته‌ها. نتایج مطالعه نشان داد که حداقل سه راهبرد رژیمی برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی موثر است: جایگزین کردن چربی های اشباع شده با چربی های اشباع نشده و ترانس (به ویژه اشباع نشده های چندگانه)؛ افزایش مصرف چربی های امگا ۳ از منابع گیاهی و روغن ماهی؛ و استفاده از رژیم دارای مقادیر زیاد میوه، سبزیجات، آجیل ها و غلات. نتیجه گیری. شواهد نشان می دهند که استفاده از چربی های اشباع نشده غیر هیدروژنه به عنوان فرم غالب چربی مورد استفاده در رژیم غذایی، غلات کامل به عنوان فرم اصلی کربوهیدرات ها، میوه ها و سبزیجات فراوان، و مقدار کافی چربی های امگا ۳ می تواند حفاظت لازم را در برابر بیماری های قلبی عروقی فراهم آورد. این رژیم غذایی، همراه با فعالیت جسمی منظم، خودداری از سیگار کشیدن و حفظ وزن ایده آل بدن، از اکثر بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند.
هلیا صارمی، صدیقه خنجری، شیما حقانی، محمد مهدوی،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده

خلاصه
هدف. این مطالعه با هدف تعیین کیفیت زندگی و سلامت معنوی والدین کودکان پس از پیوند در  ایران، در سال ۱۳۹۹ انجام شد.
زمینه. کودک و خانواده وی پس از پیوند قلب وارد مرحله‌ جدیدی از زندگی میشوند. ارزیابی کیفیت زندگی و سلامت معنوی والدین میتواند پیامدهای روانی و سلامتی برای کودکان و خانواده ­های­شان را تعیین نماید. 
روش کار. این پژوهش از نوع توصیفی مقطعی بود که بر روی ۱۰۲ پدر و ۱۰۲ مادر  کودک پس از پیوند قلب وی در مرکز آموزشی تحقیقاتی درمانی قلب ­و عروق شهید رجایی تهران، مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) تهران و بیمارستان فوق تخصصی رضوی مشهد به ­صورت تمام ­شماری از آبان ۱۳۹۹ تا تیرماه ۱۴۰۰ انجام گرفت. پرسشنامهها‌ی مورد استفاده در این مطالعه شامل پرسشنامه کیفیت زندگی WHOQOL-BREF و مقیاس سلامت معنوی (Spiritual Well-being Scale) بود. جهت انجام مطالعه، بر اساس محل زندگی و نحوه دسترسی از طریق ارتباط حضوری و غیر حضوری (شبکه­ های اجتماعی واتساپ و تلگرام) پرسشنامه ­ها در اختیار والدین قرار داده شد. داده ­ها در نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تحلیل شدند.
یافته­ ها. میانگین نمره کیفیت ‌زندگی مادران، ۵۷/۳۵ با انحراف معیار ۱۲/۴۲ و میانگین نمره کیفیت ‌زندگی پدران، ۵۷/۹۳ با انحراف معیار ۱۲/۲۲ بود. همچنین، میانگین نمره سلامت معنوی مادران و پدران، به ترتیب، ۹۰/۶۸ با انحراف معیار ۷/۱۳ و ۸۸/۷۶ با انحراف معیار ۱۲/۷۸ بود که در‌ سطح متوسط قرار دارد. کیفیت زندگی والدین با هیچ یک از مشخصات فردی آنها و کودکانشان ارتباط معنی ­دار آماری نداشت، درحالی‌که سلامت معنوی مادران با تحصیلات آنها (۰/۰۳۴=P)، وضعیت اشتغال (۰/۰۰۲=P) و سن (۰/۰۲۴=P) ارتباط معنی ­دار آماری داشت، به این صورت که با افزایش سن، سلامت معنوی کاهش می­یافت. در‌ خصوص پدران، سلامت معنوی با جنسیت کودک (۰/۰۱۶=P) و مدت زمان انتظار برای پیوند (۰/۰۲۳=P) ارتباط معنی ­دار آماری داشت.
نتیجه‌گیری. در هر دو متغیر کیفیت زندگی و سلامت معنوی، بین پدران و مادران این کودکان تفاوت آماری معنی­دار مشاهده نشد. این امر می­تواند بیانگر فشار یکسان بر هردو والد برای مراقبت از کودک، به­ ویژه در موارد بحرانی مانند پاندمی کووید-۱۹ باشد. در این شرایط، حمایت این خانواده ­ها توسط پرستاران و کارکنان حوزه سلامتی در مراجعه برای پیگیری درمان کودک‌، نوبت­ دهی برای مراجعه یا درک بیشتر شرایط آنان در صورت بروز مشکل برای کودک و سعی در تدوین برنامه ­های آموزشی و درمانی پس از پیوند از سوی پرسنل درمانی برای همه اعضای خانواده این کودکان ضروری است.


صفحه 1 از 1     

فصلنامه پرستاری قلب و عروق Iranian Journal of Cardiovascular Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4700